Oltiin lauantaina Nuuksiossa ystäväni Jasminin ja hänen koiransa, Owczarek podhalanski-narttu Biancan (pakkohuomio: En koskaan opi kirjoittamaan tuon rodun nimeä) kanssa. Oli ihana nähdä ystävää pitkästä aikaa ja vietettiin mukava päivä, vaikkakin sää oli jopa liian kuuma (17'C!) ja omat koirani käyttäytyivät tavalliseen tapaansa tai ehkä jopa sitäkin huonommin. Eli vetivät koko matkan.

Välillä pysähdyttiin kuvailemaan koiria, ja niin pysähtyivät muutkin ihmiset. Metsän keskeltä ilmestyi nimittäin lauma (ei japanilaisia, vaikka kuvausmeininki vastaava olikin ;)) turisteja, jotka kiskoivat kamerat esiin ja ottivat sumeilematta, sen enempää kyselemättä meistä ja koirista kuvia. Ihastelivat kyllä koiria kovasti, varsinkin kun viimeksi mainitut olivat todella uteliaita ja katselivat suoraan turistien kameroihin kallion päällä ylväästi seistessään. Mun ja Jasminin suosikki olikin viimeisenä tullut mies, joka kysyi ensiksi "Can I photograph your dogs?", sitten kuvaili ja ihasteli samalla ja lopuksi vielä kiitti. Niin sitä pitää!

Mutta mitä matkaan tulee, Korpinkierros oli 7km ja muutaman kerran käveltiin jopa harhaan. Sitä ennen oltiin kävelty kilometri tai pari "lähtöpaikalle" ja kävelylenkin päätyttyä lähdettiin vielä Jasmi nille, jonne matkaa Nuuksiosta n. 5km. Kyllähän ne mun koirat vetivät alkumatkasta huomattavasti enemmän, mutta hämmentävää silti, että joko niitä ei saa väsyneiksi millään tai sitten ne vetävät vaikka olisivatkin uupuneita. Alkaa keinot olla lopussa, kun pysähteleminen, nuhteleminen, (huutaminen..), mikään ei tunnu auttavan.

Ja Jasminilla koirat saivat hetken juosta pihalla vapaina, mutta se osoittautui huonoksi vaihtoehdoksi kun ne äkkäsivät kanitarhan. Vaikka alue oli aidattu ja aitauksen sisällä oli talo/koppi, jossa kanit piileksivät näkymättömissä, koirat innostuivat silti. Ne alkoivat kiertää aitausta ja Rinja jopa kiipesi miltei portin yli, mutta onneksi harvinaisen äkäinen omistaja ehti riuhtaista sen alas. Se on se iki-ihana riistavietti.

Mutta täällä kuvia Nuuksiosta. Valitettavasti turisteja en tajunnut kuvata, olisi varmaan pitänyt :D